KYMPIN NÄYTTELY UNTAMALASSA

Kymmenen taidemaalaria tuo taideteoksiaan Kulttuurikeskus Untamalaan 13.06.2012 alkavaan näyttelyyn. Kulttuurikeskus Untamala löytyy osoitteessa Ilmarisentie 224, Laitilan kaupungissa.

Teoksiaan näyttelyyn ripustavat Paula Rubino, Tuulikki Tukiainen, Johanna Pohjola, Rauno Luttinen, Mika Honkanen, Aulis Uotila, Jussi Pöyhönen, Stig Rosenlund, Valto Vaalikivi. Näyttelyssä tuodaan esille myös Tapio Wirkkalan suunnittelemaa posliinia.

Tapio Wirkkala työskenteli kolmekymmenenviiden vuoden ajan saksalaisessa Rosenthalin posliinitehtaassa. Tänäaikana hän suunnitteli sekä koriste että käyttö-esineitä. Esineet näyttelyyn tuo laitilalainen maahantuoja Brummer & Brummer Oy.

Vakkasuomalaisille ja muuallakin Suomessa tunnettu taiteilija Valto Vaalikivi ripustaa näyttelyyn melko isojakin taideteoksia.

Stig Rosenlund maalaa varmoin vedoin suomalaista maisemaa maalta ja mereltä.

Aulis Uotila työskentelee edelleen Lapissa olevassa ateljeessaan. Siksi pohjoisen maisemat välittyvät useasti kankaalle. Kukkamaalauksetkaan eivät ole maisemien ohella hänelle vieraita. Pienet maisemataulut syntymäkylästä, Laitilan Leinmäeltä, ovat myös esillä näyttelyssä.

Raumalaiset asuinpiirit ovat Mika Honkasta aidoimmillaan. Hän edustaa selkeästi perinteistä maalaustyyliä. Realistinen, hyvään piirustustaitoon perustuva tekniikka on häntä omimmillaan. Suomalainen luonto, vanhat työtavat kiinnostavat myös Mika Honkasta.

Yrjö Saarisen voimakkaan värimaailman omaksunut Rauno Luttinen ei vierasta maalauksissaan kukkia, maisemaa ja persoonallisia muotokuvia. Lukuisissa kotimaisissa näyttelyissä mukana olleella Luttisella ei ole vierasta näyttelyn pitäminen ulkomaillakaan.

Akvarelleja näyttelyyn tuo lokalahtelainen Johanna Pohjola, jotka pääasiassa ovat kukka-aiheisia.

Kulttuurikeskuksen kappelissa 70-vuotisjuhlanäyttelynsä pystyttää Tuulikki Tukiainen. Iloiset, voimakkaat väreiltään mutta samalla tunteikkaat öljyvärityöt ovat omimmillaan kappelin runsaassa valomaailmassa.

Floridassa edelleen työskentelevät Paula Rubino ja Jussi Pöyhönen eivät tänäkään vuonna ole unohtaneet kulttuurikeskuksen näyttelyvieraita. Koulutus ja luontainen kyky näkyy heidän teoksissaan ammattimaisena otteena.

Kulttuuriseura Untamala tuo myös omista kokoelmistaan esille monien merkittävienkin maalarien töitä.

Näyttely avataan 13. kesäkuuta 2012 klo 12. Näyttelyyn voi tutustua joka päivä klo 12-18 elokuun 9. päivään asti.

Näyttelyn järjestää Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry.


Lisätietoja: Sakari Muuvila, 02 856 762,