Laitilan Seudun Kuvataideseura Kulttuurikeskus Untamalan kesävieraana

Perinteisten kesänäyttelyiden sarja jatkuu tänä kesänä Kulttuurikeskus Untamalassa 30.6. – 15.7. Laitilan Seudun Kuvataideseuran monipuolisella yhteisnäyttelyllä ”Elämän laulu”. Näyttely on avoinna päivittäin klo 12-18. Lisäksi kulttuurikeskuksen taidekappelissa päästään jälleen nauttimaan kesäilloista kesäkonserttien merkeissä.

Laitilan kuvataideseuran toiminta on jatkunut erittäin aktiivisena usean vuoden ajan ja Laitilassa on vahva kuvataideperinne. Paikallisen kuvataiteen ja taiteilijoiden esiintuominen on Kulttuurikeskuksen tärkeimpiä tehtäviä. Olenkin erittäin iloinen, että tänä kesänä voimme tarjota puitteet kokonaan paikalliselle näyttelylle - kertoo keskusta pyörittävän Kulttuuriseura Untamalan puheenjohtaja Samuli Muuvila. Näyttelyn lisäksi Kuvataideseura järjestää kuvataideleirin keskuksen tiloissa yhdessä Vakka-Suomen kansalaisopiston kanssa.

Kulttuurikeskuksen vuoden 2018 kesä on hieman aiempia vuosia lyhyempi, koska osa keskuksen tiloista on tulevan kesän ajan kehitys- ja kunnostustöiden alla. Suomen kesä on lyhyt ja pienen seuran voimavaroilla tilojen kehittäminen ja uudistaminen tulevia vuosia varten vie aikaa. Nyt tehtävillä ponnistuksilla kuitenkin varmistetaan, että keskus pystyy tarjoamaan monipuolisia elämyksiä myös tulevina vuosina.

Untamalan kylä tarjoaa kesävierailleen entistä monipuolisempia tutustumiskohteita. Vähäflikan kahvila kylätalo Ventolassa jatkaa myös tänä kesänä. Kahvilassa on kesän aikana myös esillä kolmen eri taiteilijan taidenäyttelyt. Perinteisten matkailukohteiden; kyläkirkon ja kotiseutumuseon lisäksi kylään avataan myös uusi maataloustuotteiden suoramyyntiin, paikallisiin tuotteisiin, taiteeseen ja keräilyyn keskittyvä Kasitori.