Avoimet Ovet 25.06. - 05.07.2020!

Kulttuurikeskus Untamala osallistuu Kesäkauden avajaisiin järjestämällä keskuksessa avoimet ovet!

Avointen ovien päivien aikana keskuksen taidekappelissa on esillä ’Sadonkorjuu’-minitaidenäyttely. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan omatoimisesti keskuksen uusiin juhlatiloihin.

Avoimet ovet Kulttuurikeskus Untamalassa, (Ilmarisentie 224, Laitila) 25.06. – 05.07.2020 klo 12-18. 

Tervetuloa!

 

 
Tiistai-ilta soi konsertti: Kepeitä Sävelmiä

Tiistai-ilta soi -konsertti taidekappelissa klo 18.

Anne-Maria Antola Pilppula & Irina Nurmi

Tervetuloa!

 

 
Soitinyhtye Wakkarit

 Tiistai-ilta soi -konsertti palaa taidekappeliin klo 18!

Tervetuloa!

 
Laitilan Seudun Kuvataideseura: Elämän laulu

 

Perinteisten kesänäyttelyiden sarja jatkuu tänä kesänä Kulttuurikeskus Untamalassa 30.6. – 15.7. Laitilan Seudun Kuvataideseuran monipuolisella yhteisnäyttelyllä ”Elämän laulu”. Näyttely on avoinna päivittäin klo 12-18.

Lue Lisää!

 

 
Tiistai-ilta Soi konsertti

 Tiistai-iltojen konsertit jatkuvat!

Kevyttä Kesäillassa
 

Tiistaina 8.8. klo 18 - Kulttuurikeskus Untamalassa 

Ilmarisentie 224, Laitila

Wakkarit Kvartetti, johtaa IRINA NURMI

YHTEISLAULUA - TARJOILUA - TAIDENÄYTTELY AVOINNA

TERVETULOA!    LIPUT 10,-

 
Tiistai-ilta Soi konsertti

Tiistai-iltojen konsertit jatkuvat!

SYDÄMENI LAULUT
 

Tiistaina 11.7. klo 18 - Kulttuurikeskus Untamalassa 

Ilmarisentie 224, Laitila

ANNE-MARIA ANTOLA-PILPPULA
& IRINA NURMI

YHTEISLAULUA - TARJOILUA - TAIDENÄYTTELY AVOINNA

TERVETULOA!    LIPUT 10,-

 
Pop up -taidelainaamo

Kulttuurikeskus Untamalan kahdentoista kesänäyttelyn sarjaa jatkaa ensi kesänä pop up -taidelainaamo!

Lainaamo avataan Laitilan Untamalan kylässä (Ilmarisentie 224) 1. heinäkuuta 2017 klo 12. Lainaamon tarjontaan voi tutustua joka päivä klo 12-18 elokuun loppuun saakka.  

Tervetuloa!

 
Tiistaikonsertit jatkuvat!

 KULTTUURIKESKUKSEN TAIDEKAPPELISSA

 

12. heinäkuuta 2016  klo 18

”Kesäillan tunnelmia”

Anne-Maria Antola-Pilppula

& Irina Nurmi

 

    19. heinäkuuta 2016  klo 18

”Muistojen laulut”

Anne-Maria Antola-Pilppula laulu, Veijo Pohjalainen kitara ja laulu,

Mauri Tauren kitara ja laulu, Irina Nurmi pianosäestys.

 

Iltoihin sisältyy yhteislaulua,tarjoilua ja

taidenäyttely on avoinna!    Liput10 €  

Tervetuloa!    

 
Monipuolinen taidekesä Untamalan Kulttuurikeskuksessa

Kulttuurikeskus Untamalan kesänäyttely ”Kaukaa ja läheltä” avataan keskiviikkona 15. kesäkuuta klo 12. Näyttely on avoinna koko kesän ajan, joka päivä klo 12-18. Kesänäyttelyn viimeinen aukiolopäivä on sunnuntai 7. elokuuta.

Kulttuurikeskuksen ensi kesän monipuolisessa taidenäyttelyssä on esillä maalausten lisäksi grafiikkaa ja keramiikkataidetta. Kesän taiteilijoiksi on kutsuttu Jussi Pöyhönen, Paula Rubino, Esa Vaara-aho, Terry Laakso, Jyrki Siivonen ja Maija Kantanen. Lisäksi esillä on teoksia Kulttuuriseura Untamalan kokoelmasta.


Lisätietoja

Samuli Muuvila
pj. Kulttuuriseura Untamala ry

 
Joulu Soi -konsertti

 

Kulttuuriseura Untamalan monipuolinen Joulu soi -konsertti järjestetään Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa joulukuun 15. päivänä klo 19. Konsertissa kuullaan jälleen useita paikallisia musiikin ja laulun taitajia.

Lauluyhtye Farmari Sisters esittää konsertissa tunnelmallista a cappella musiikia. Kokoonpanossa laulavat sopraano Heljä Raitamäki, mezzosopraano Mirja Palttila ja altto Anna Setälä.

Konsertissa esiintyvät myös Eija Sarajuuri ja Janne Kolehmainen Stephen Evansin säestyksellä. Akusti Nordman esittää konsertissa joulun säveliä poikkihuilulla.

 
Taidenäyttelyt jatkuvat Untamalan Kulttuurikeskuksessa kesällä 2015

Kulttuurikeskus Untamalan 10. kesänäyttely avautuu jälleen kesäkuussa keskiviikkona 10. päivä klo 12. Näyttely on avoinna koko kesän ajan, joka päivä klo 12-18.  9. elokuuta asti.

Kesän taiteilijoiksi on kutsuttu Tuulikki Tukiainen, Aulis Uotila, Pentti Nordman, Juhani Nordman, Jari Nordman, Tarja Nordman, Jenni Nordman, Jussi Pöyhönen, Paula Rubino, Tuula Solin ja Pekka Haali. Lisäksi esillä on teoksia kulttuuriseuran omasta kokoelmasta.

Kuvataidepainotteisella näyttelyllä ”10 vuotta Taidetta ja Elämyksiä” juhlistetaan kulttuurikeskuksen juhlavuotta. Tämän vuoden taiteilijoiksi onkin kutsuttu erityisesti keskuksen monivuotisia taiteilijaystäviä. Keskuksen kesänäyttelyssä ensimmäistä kertaa mukana ovat Solin ja Haali.

Taidenäyttelyn järjestäjä kulttuuriseura Untamala hakee parhaillaan esiintyjiä ensi kesäksi kulttuurikeskuksen taidekappeliin.

 
Tiistai-ilta soi

 14. heinäkuuta klo 18.00
”Romantiikkaa kesäillassa”
Anne-Maria Antola-Pilppula laulu, Veijo Pohjalainen kitara ja laulu,
Mauri Tauren kitara ja laulu, Irina Nurmi pianosäestys.

Tiistai-ilta soi konsertteihin sisältyy yhteislaulua,
tarjoilua ja taidenäyttely on avoinna!

Liput10 € Tervetuloa!

 
Tiistai-ilta soi

TIISTAI – ILTA SOI
Kulttuurikeskuksen taidekappelissa
Ilmarisentie 224 Untamala, Laitila

7. heinäkuuta 2015 klo 18

”Kesäisiä säveliä”
Anne-Maria Antola-Pilppula
& Irina Nurmi

 

Tiistai-ilta soi konsertteihin sisältyy yhteislaulua,
tarjoilua ja taidenäyttely on avoinna!

Liput10 €

Tervetuloa!

 
Äitienpäiväkonsertti Laitilan kaupungintalolla

Kulttuuriseura Untamala ry. järjestää 10.5. klo 15 äitienpäiväkonsertin Laitilan kaupungintalolla.

Konsertissa äideille laulavat isä ja tytär. Viime vuoden tangomarkkinoiden finaalissa toiselle sijalle yltänyt ja yleisön suosikiksi valittu Piritta Venho ja Uudenkaupungin Kalannin kappeliseurakunnan kanttori Pasi Venho.

Tangomarkkinamenestyksen jälkeen entinen laitilalainen, nykyisin Raumalla asuva Piritta on keikkaillut ahkerasti ja julkaissut tammikuun lopussa myös radioiden soittolistoille nousseen uuden sinkun.

Piritta Venhoa säestää myös Raumalla asuva muusikko Annamaria Lehto. Viulu on toiminut Annamarian pääsoittimena lapsesta saakka, myöhemmin pianonsoitto ja laulu ovat tulleet mukaan. Tällä hetkellä Annamaria laulaa ja toimii säestäjänä raumalaisessa lauluyhtye Impromptumissa.

Laulupedagogi Leena Kotkan johdolla opiskellut Pasi Venho esittää konsertissa muun muassa Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen klassisia säveliä. Pasi Venhon laulua säestää musiikin maisteri ja Laitilan seurakunnan kanttori Stephen Evans. Kanttorin tehtävien lisäksi Evans toimii lukuisien kuorojen johtajana ja on esittänyt Sibeliuksen säveliä omalla konserttikiertueellaan.

Konsertin jälkeen kaupungintalon kahviossa konserttiyleisölle on varattu Laitilan Uuden apteekin, Ykkösapteekin ja Laitilan Lääkäripalvelun tarjoamat kakkukahvit. Ennakkoon lippuja voi ostaa Laitilan kaupungintalon yhteispalvelupiste Avituksesta ja Tiihosen Kahvilasta. Kulttuuriseura Untamala toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi äitienpäivän kunniaksi järjestettävään musiikkihetkeen.

 
Joulu Soi -konsertti

 

Perinteinen Joulu soi –konsertti järjestetään Laitilan kirkossa joulukuun 16. päivänä klo 19. Kulttuuriseuran järjestämän konsertin solistit ovat tällä kertaa uusikaupunkilaiset Kalle Klotz ja Susanna Pihlaja sekä Suvi Aitakari Laitilasta. Suvia säestää Laitilan seurakunnan kanttori Stephen Evans.

Tänä vuonna Kulttuuriseuran Joulu soi –konsertin kokeneimmat laulajat tulevat Uudestakaupungista. Pariskunta Kalle Klotz ja Susanna Pihlaja ovat esiintyneet yhdessä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhteensä yli kaksikymmentä vuotta esiintynyt Kalle Klotz myös säveltää ja sanoittaa - hänen toinen levynsä julkaistaan 5.12. 50-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä. Lentäjänä työskentelevä Klotz on tunnettu melodisesta ja tarttuvasta, kuulijaa lähelle tulevasta musiikista.

Monipuolisena taiteentekijänä tunnettu Susanna Pihlaja on tottunut esittämään lauluja laidasta laitaan, jokaiselle jotakin periaatteella. Tällä kertaa hän esittää rakkaimpia joululaulujaan.

Tuoretta laulajapolvea Laitilassa edustaa lahjakas Suvi Aitakari. Hän opiskelee klassista laulua Vakka-Suomen musiikkiopistossa. Tällä hetkellä Laura Kaarlosen johdolla. Hän on aktiivisesti opiskellut laulua noin viisi vuotta. Sopraano Aitakari esittää tunnelmallisessa konsertissa klassillisia joululaulua.

Suvi Aitakaria säestää pianonsoiton Lontoossa seitsemän vuotiaana aloittanut ja useiden vaiheiden kautta Laitilaan päätynyt filosofian tohtori Stephen Evans. Konserttiohjelman on laatinut edesmennyt kulttuuriseuran puheenjohtaja Sakari Muuvila. Konsertin avauksena kuullaankin  hänen muistotilaisuudessaan esitetty Jean Sibeliuksen Kuusi Evansin soittamana. 

Konsertin järjestää Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry.

 

Lisätietoja Samuli Muuvila, puh 02 856 762

 
Tiistai-ilta soi konsertissa musisoi Heikki Hietala

Viimeisessä tiistai-ilta soi konsertissa musisoi Heikki Hietala (piano).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Taidenäyttely on avoinna konsertin ajan.

Aini Tähtisen esiintyminen on peruuntunut.

Tervetuloa!

 

 
TIISTAI-ILLAT SOIVAT UNTAMALAN TAIDEKAPPELISSA

 Musiikkitilaisuudet alkavat heinäkuun ensimmäisenä tiistaina

1.7.2014 klo 18.

Rami Rafael, laitilalaisen tangoprinssin lähellä sydäntä on ollut harrastuksena myös urheilu; jääkiekko, pesäpallo ja yleisurheilu. Judoseura Samuraita hän edusti Suomenmestaruus pronssimitaliin asti. Ikä vei varusmiespalvelukseen, jonka hän valtaosan suoritti Laivaston Soittokunnassa. Siellä hän sai sekä laulaa että soittaa eli tehdä sitä mistä vieläkin pitää. Nykyinen työelämä koostuu laivalla viihdyttämisestä sekä lähihoitajan työstä. Lähihoitaja tutkinnon hän sai valmiiksi keväällä 2014.

 

8.7.14 klo 18.

Martti Elo ja Sirpa Mansner tulevat Tammisaaresta Martti Elon syntymäseudulle. Martti Elo aloitti musiikkitoiminnan Esko Juhani Mäen yhtyeen laulajana ja kitaristina. Elämäntyö kulkeutui baarimestarin tehtäviin Ruotsin laivoille, jossa vapaa-aikanaan mies ja kitara olivat laivavieraiden ilona. Nykyään duona esiintyvä pariskunta viihdyttää uusmaalaisia perhejuhlien viettäjiä ja muita kevyenmusiikin ystäviä.

 

15.7.14 klo 18.

Sakari Isolauri, Vakka-Suomessa tunnettu kuoromies ja Laitilan eläkkeellä oleva eläinlääkäri, on kuoroissa tottunut soolo-osiin.

Mereltä tulevat Sakari Isolaurin laulut unohtamatta Ilta Skanssissa laulua eli satamassa vietettyä aikaa. Aamu Airistolla luo myös valon säteilyä kappelin iltaan. Meri muodostuu tämän illan teemaksi myös yhteislauluissa.

 

22.7.14 klo 18.

Farmari Sisters lauluyhtyeessä laulavat Mirja Palttila, Heljä Raitamäki ja Anna Setälä. He esiintyvät heleä äänisinä laulajina ilman säestystä. Heidän ohjelmistoonsa kuuluvat mm. uudelleen sovitetut Harmony Sistersien laulut. Heidän esityksissään kuullaan taidokkuus, jonka musiikin opiskelu tuo tullessaan.

 

29.7.2014 klo 18

Aini Tähtinen eläytyy 1930-luvun elämään ja esittää säestyksettömästi lauluja isomummonsa lauluvihosta vuosilta 1933-35. Laulut on pantu muistiin paperitehdaspaikkakunnalla Jämsänkoskella. Lauluissa kuuluu ajan henki suuresta lapsikuolleisuudesta, lyhyestä eliniästä, autojen tulemisesta, tehdastyön arjesta ja taloudellisesta tilanteesta. Muutamia kiertävien mustalaisten lauluja ja tunnettuja melodioita lukuun ottamatta Tähtinen on säveltänyt melodiat lauluteksteihin itse. 

 

Mukana illoissa on myös Saa Soittaa - yhtye; Evans, Hietala, Muuvila.

 

Kaikissa illoissa on yhteislaulua, tarjoilua ja Taiteen moninaisuus –näyttelyn esittely.

Pääsymaksu 10 euroa.

Tervetuloa!                                             Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry

                                                

 
TAITEEN MONINAISUUS -kesänäyttely

       KESÄNÄYTTELYJEN AATELIA

KULTTUURIKESKUS UNTAMALA

Ilmarisentie 224,  Laitila   11.06  –  10.08. 2014    klo  12 – 18 joka päivä

                            muina aikoina sopimuksen mukaan

 

TAITEEN MONINAISUUS

Kuvanveistäjät Saana Murtti ja Atte Uotila,  kuvataiteilijat Raimo Aarras, Irene Nyholm, Raili Vesakari, Ulla Tulonen, Piia Astila-Ketonen ja Liisa Pinomäki (ikonit) sekä teoksia Kulttuuriseura Untamalan kokoelmista.

 

Saana Murtti: Muutos
 
Saana Murtti: Katoaminen

 
KEVÄT SOI ÄITIENPÄIVÄNÄ

Hyväntekeväisyyskonsertti ja  seurakunnan uuden pianon käyttöönotto

11.05.2014 KLO 15  

Laitilan Seurakuntatalolla

Pianoa soittaa ja säestys Stephen Evans. Solisteina Piritta Kähkönen, Anne-Maria Antola-Pilppula ja Tero Kajantola.

Konsertissa kuullaan lauluja keväälle ja Äidille sekä Ritva-Liisa Meriön sanoja.

 

Liput 10 € (Lipputulot päiväkerhotyölle)

 
ISKELMÄÄ ILTAPÄIVÄLLÄ

Vapun päivänä, 1.5. 2014 klo 15 - Ilmarisentie 224, Laitila

Kalle Klotz ja Susanna Pihlaja

Kaisa Hannula

säestys: 'Saa soittaa' -yhtye

Taidenäyttely, taidearpajaiset.

Liput 10€ sis. simaa ja munkkia

Tervetuloa! 

 

LUE LISÄÄ!

 

 
Joulu Soi 2013

Joulu Soi- konsertti 

 17. joulukuuta 2013, klo 19.00

Laitilan Pyhän Mikaelin kirkko

                                            Esiintyjät:      KAISA HANNULA

                                                                  ANNE-MARIE ANTOLA-PILPPULA

                                                                  PASI VENHO

                                            Säestys:         HEIKKI HIETALA, piano

                                                                   IRINA NURMI , piano

                                                                   STEPHEN EVANS, urut

  

                                             Ohjelmat:   10  € tuntia ennen kirkon ovelta.

            ( Ryhmät yli kymmenen henk. 8 €, etukäteen varaukset puh. 856762)                     

 
SUVI-ILLAT SOIVAT UNTAMALASSA

Uusikaupunkilainen, monelle laitilalaisellekin tuttu, Leena Kallonen on esiintynyt useiden vuosien ajan laulaen ja näytellen. Hänen monipuolinen ohjelmistonsa sisältää mm. klassisia ja hengellisiä lauluja, laulelmia, iskelmiä, kansanlauluja, lastenlauluja ja tanssimusiikkia.

Kulttuurikeskuksen taidekappelin tiistain 23.7. musiikki-illassa kuullaan kesäiltaan sopivaa musiikkia. Leena Kallonen laulaa ja laulattaa yleisöä pianisti Heikki Hietalan säestyksellä. Heikki Hietala on ollut mukana mm. Leena Kallosen levytyksissä.

Kappelin musiikki-illat aloitti maanantaina 15.7. veteraani-opettaja Jorma J. Elo. Annina Nordfors soitti iso-äitinsä rakentamaa selloa.

Heinäkuun 30. päivä tiistai-iltana kappelin ottaa haltuunsa Rami Rafael. Hän on kruunattu Seinäjoen tangomarkkinoilla vuosina 2002 ja 2003 tangoprinssiksi. Samoina vuosina hän sai myös yleisöltä hyvän palautteen. Hänet valittiin kuningassuosikiksi tangogaala -risteilyillä. Yleisö äänesti hänet suosikikseen myöskin MTV 3:n tangomittari äänestyksessä. Laitilalainen Rami kuvailee itseään kiltiksi ja nöyräksi yleisön palvelijaksi. Hän onkin säilyttänyt suosionsa iskelmäkansan sydämissä.

Elokuun 6. päivä tiistaikonsertit jatkuvat. Silloin ohjelmasta vastaa tuttu laitilalainen Farmari Sisters. Yhtyeessä laulavat Mirja Palttila, Anna Setälä ja Heljä Raitamäki. Kokoonpano on toiminut runsaan vuoden ja saanut suuren sijan laitilalaisten ja vakka-suomalaistenkin sydämissä. Heitä kuunnellessa ei voi välttyä mielleyhtymästä heidän esikuvinaankin pitämissään Harmoni Sistersistä. Sävelet soljuvat kesäiltaan a capella esityksinä.

Musiikki-illoissa yleisöllä on myös mahdollisuus laulaa perinteisiä suomalaisia yhteislauluja Reino Helismaasta Junnu Vainioon.

Musiikin jälkeen on tilaisuus nauttia tarjoilusta ja tutustua kulttuurikeskuksen taidenäyttelyyn ”Professori ja muut mestarit”, jota myös opastetaan.

Tilaisuudet alkavat klo 18, osoitteessa Ilmarisentie 224, Kulttuurikeskus Untamalassa.

Lippujen hinnat 10 euroa.

 
Taidenäyttely: Professori ja Muut Mestarit

 12.6. - 11.08.2013


Näyttely avataan yleisölle 12.6. klo 12 - avoinna joka päivä klo 12-18.
Kulttuurikeskus Untamala, Ilmarisentie 224, Laitila
 
Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat kesällä 2013:
professori Heljä Liukko-Sundström, taidemaalarit Hannes Siivonen, Jussi Pöyhönen, Voitto Vesander, Maritta Nurmi, Salme Kauppi, Antti Huovinen, ja kuvanveistäjä Hilkka Laakkonen. Lisäksi Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry:n kokoelmista on esillä merkittäviäkin suomalaisnimiä.
 
Heljä Liukko-Sundström (s.1938 Vehmaa) on suomalainen keramiikkataiteilija ja professori. Professorin arvonimen hän on saanut 1994. Hän on työskennellyt Arabian suunnittelijana 1962 alkaen. Hän on tehnyt myös useIta lastenkirjoja. Professori Heljä Liukko-Sundströmin tuotantoon kuuluu uniikkireliefejä, veistoksia ja viivalaattoja sekä useita julkisia teoksia. Reliefiteos Onnellisten saari on sijoitettu Peijaksen sairaalan aulaan. Teolliseen tuotantoon hän on tehnyt laattasarjoja, kelloja, rasioita, mukikoristeita sekä tuuli –astiasto. Professori Heljä Liukko-Sundström on palkittu Taiteen keskustoimikunnan Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 1982. Hänelle on myönnetty Pro Finlandia palkinto vuonna 2001.

Hannes Siivonen (s.1898 Laitila k. 1972 Turku). Siivonen maalasi pääasiassa maisemia ja henkilökuvia. Hän oli myös pidetty muotokuvamaalari. Useimmin hän maalasi tavallisia ihmisiä hieman jäykähkösti ja vakavasti. Turku-aiheita Siivoselta oli hyvin paljon, mutta tuomiokirkkoa hän ei koskaan maalannut tilauspyynnöistä huolimatta. Hänen kuolemansa jälkeen omaiset lahjoittivat laajan taiteellisen jäämistön Turun taidemuseolle, josta osa on sijoitettu Laitilan kaupungintalolle.
Hannes Siivonen opiskeli Turun taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1916-1919. Hänen ystäväpiiriinsä kuului kirjailija Volter Kilpi, jonka suosituksesta hän toimi seitsemäntoista vuotta Turun Yliopiston kirjaston vahtimestarina. Turun taideyhdistyksen piirustuskoulun johtajana Hannes Siivonen työskenteli 1946-1950.

Jussi Pöyhönen Taidemaalari Jussi Pöyhönen on syntynyt 1975 Uudessakaupungissa. Siellä suoritetun yo-tutkinnon jälkeen hän opiskeli Paimion kansanopistossa. Taideteollisessa korkeakoulussa hän opiskeli vuosina 1998-2006 valmistuen taiteenmaisteriksi saaden myös koulutuksen kuvataiteen opettajaksi. Jussi Pöyhönen on täydentänyt opintojaan Italian Firentzessä The Florence Academy of Art `ssa. Taidemaalari Jussi Pöyhönen on viehtynyt 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun värimaailmaan. Hänen maalauksissaan tulee esiin suomen kultakauden teosten tyyli ja värit. Teosten aiheissa löytyvät niin maisemat kuin ihmishahmot ja kukat sekä asetelmat. Muotokuvamaalarina Jussi Pöyhönen on myös pidetty tekijä.
Salmelan Taidekesän ensimmäiseen nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailuun Jussi Pöyhönen osallistui kutsuttuna vuonna 2006.
 
Voitto Vesander  on salolainen taidemaalari. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Aulis Uotila, Sakari Mäkipuro, Pekka Solin, Merja Nissi ja Maija Tanhua. Ammattitaitoaan hän on kartuttanut lukuisilla maalauskursseilla. Yksityisen ja ryhmänäyttelytoiminnan hän on aloittanut 1979. Taidemaalari Voitto Vesander on mieltynut maalauksissaan suomalaiseen maisemaan, jota hän kuvaa teoksissaan erilaisissa valaistuksissa.

Antti Huovinen  s. 1972.) Kuvataiteilija Antti Huovinen on vehmaalainen taidemaalari, joka ammentaa maalauksiinsa aiheita luonnon kiehtovista yksityiskohdista. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös muotokuvamaalauksia, piirustuksia, kuvituksia ja veistoksia. Yhteisötaiteilijana Huovinen on toteuttanut työpajoja, joissa koululaiset ovat valmistaneet veistoksellisia ympäristötaideteoksia. Koulutukseltaan hän on taiteenmaisteri. Taidemaalari Antti Huovinen on ollut Salmelan taidekesän Nuori Taiteilija v.1999.
 
Maritta Nurmi (s.1953 Laitila) Värikkäänä persoonana tunnettu kuvataiteilija Maritta Nurmi valmistui kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta 1993. Sitä ennen hän oli opiskellut Turun Yliopistossa biologiksi. Kuvataideopintoja hän on jatkanut Hanoin kuvataidekorkeakoulussa 1994. Täällä hän oppi perinteisen lakkamaalauksen salat. Oleskellessaan Afrikassa Villa Karon residenssissä 2009 Maritta ”Mandi” Nurmi ymmärsi, että hän voisi ”maalata” myös ihmiset. Hän lähti suunnittelemaan maalaustensa kuvioiden siirtämistä kankaisiin ja loi oman vaatemalliston. Kankaiden painaja löytyi Intian Delhistä. Syksyllä 2012 Wäinö Aaltosen museossa Turussa järjestettiin Suomen tekstiilitaiteen 9. triennaali, jossa Maritta Nurmen vuosien työprosessi esiteltiin kokonaisuudessaan: lähtökohtana olleet geometriset maalaukset, pöytämaalaukset, kankaat sekä valmiit asukokonaisuudet.
Taiteilija Maritta Nurmen teoksia löytyy eri valtioiden taidekokoelmista sekä eri maiden taidemuseoiden kokoelmista sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa ympäri maailman.

Salme Kauppi Taidemaalari Salme Kauppi on opiskellut taidetta Porin taidekoulussa 1993-1996. Näyttelytoimintaa hän on ylläpitänyt vuosittain lukuisissa yhteis- ja yksityisnäyttelyissä ja omassa galleriassaan vuodesta 1992. Salme Kauppi maalaa akvarelleja ja öljyväriteoksia. Suunnittelutaitoaan hän käyttää kenkämallistojen suunnitteluun. Akvarelleissä varsinkin esiintyvät tyylitellyt kukka-aiheet sekä lämpimien maiden linnut. Akvarelleissa on myös aina mukana liike. Herkkyys huokuu Salme Kaupin töistä.

Hilkka Laakkonen s.1949 Hämeenlinnassa. Kuvanveistäjä Hilkka Laakkosella on takanaan laaja koulutus käsittäen kivimateriaalin kuin pronssinkin. Muodon hahmottamista on myös auttanut kuvataidepainotteinen taidekoulu. Hän on tehnyt myöskin maalauksia eri tekniikoilla. Grafiikan taidon hän omasi jo myös ennen kuin antautui kuvanveistolle. Kuvanveistäjä Hilkka Laakkosen teoksissa löytyy miltei aina naisfiguureja. ”Naisena olemista ja kait omia tunteitaan ja tuntemuksiaan niihin veistoksiin purkaa”, sanoo Laakkonen. ”Kuvanveistäjän työ on fyysistä raskasta työtä, miesten työtä. Se on kaukana konttorityöstä. Olen aina tykännyt ”ryskä-hommista”. Kivi on vaikea työstettävä, raskasta ja likaista. Siinä saa tosissaan tehdä hommia. Helpolla ei pääse.”

 

 
ISKELMÄÄ ILTAPÄIVÄLLÄ

 

Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamalan
 
ISKELMÄÄ ILTAPÄIVÄLLÄ
 
Klo 14 Vapun päivänä, Ilmarisentie 224
 
YHTYE WAKKARIT
Kitara ja laulu Esa Vaara-Aho
Kitara ja laulu Mauri Tauren
Kitara ja laulu Veijo Pohjalainen
Basso ja laulu Risto Kaski
Rummut Sakari Muuvila
Laulu Tiina Jalava
Kapellimestari, kosketinsoittaja Irina Nurmi
 
 Runot lausuu Maritta Flykt
 
Taidenäyttely, taidearpajaiset.

 Liput 10€ (sis. simaa ja munkkia)                            Tervetuloa!

 

 
JOULU SOI LAITILAN KIRKOSSA 11.12.2012 KLO 19

JOULU SOI –KONSERTTI

Ke 11.12.2011 klo 19.00
Laitilan Pyhän Mikaelin kirkossa

PIRITTA VENHO, SANNA RYÖKKYNEN, TERO KAJANTOLA

Säestäjänään GUIDO KRIIK

Tervetuloa!

Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry
 

 
Sukukokous (Murron Kuusisto)

Luvian Murron Kuusiston, Isakin ja Marian jälkeläisiä kutsutaan sukukokoukseen 05.08.2012 klo 10. Laitilan Untamalaan Ilmarisentie 224 (Kulttuurikeskus Untamala). Ohjelmassa jumalanpalvelus, ruokailu, esitelmä, musiikkia, kahvit.

Varaa kuluihin 20 €/henk., (alle 15-v. 10 €).

Ilmoittautumisia pyydetään 25.07. mennessä Sakari tai Päivi Muuvila puh. 02-856762 tai tekstiviestinä puh. 044 0759 430. Tervetuloa!

Ohjelma

10.00 Jumalanpalvelus
Kulttuurikeskuksen kappeli

Saarnaa rovasti Hannu Palmu
Kanttorina ja urkurina Seppo Kuusisto
Tekstin lukijoina Taina Muuvila ja Anna-Kaisa Nieminen
Kolehti lähetystyöhön

11.30 Ruokailu Satakuntalaisia perinteitä noudattaen
Vaihdetaan kuulumisia

13.00 Esitelmä: Mikä mies oli Henric Manhestig, eräs suvun kantaisä
Toimittaja Leena Reikko

13.45 Musiikkia Untamala yhtye

14.30 Kahvi
Tutustuminen kulttuurikeskuksen taidenäyttelyyn

 

 
KESÄNÄYTTELY 2012
 

KESÄNÄYTTELYJEN AATELIA

 

KULTTUURIKESKUS UNTAMALA 

 

Ilmarisentie 224, Laitila 13.06 – 09.08. 2012
klo 12 – 18 joka päivä (muina aikoina sopimuksen mukaan)

 

KYMPIN NÄYTTELY 2012

 

Tuulikki Tukiainen, Paula Rubino, Johanna Pohjola, Valto Vaalikivi, Aulis Uotila, Rauno Luttinen, Stig Rosenlund, Mika Honkanen, Jussi Pöyhönen,Tapio Wirkkala ja teoksia Kulttuuriseura Untamalan kokoelmista.

 

TERVETULOA!

Lisätietoja, Sakari Muuvila Puh. 02-856762
Lue Lisää: http://kulttuurikeskusuntamala.fi/ajankohtaista/21

 
I M P R O M P T U M Joulu Soi –konsertissa Laitilan kirkossa

Impromptum on viiden raumalaisnaisen vuonna 2003 perustama raumalainen lauluyhtye. Vuosien saatossa kokoonpano on hieman muuttunut ja laulajien lukumäärä kasvanut seitsemään. Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii Terhi Tarvainen.
Impromptum laulaa monipuolista musiikkia hengellisestä pop-hitteihin. Yhteistä lauluissa on ilo ja herkkyys. Laulaminen on Impromptumin naisille sydämestä lähtevää tunnelmointia.

Lauluyhtyeen ensimmäinen julkinen konsertti, "Kesäpurojen solinaa", pidettiin vuoden
2005 Pitsiviikolla Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Tämän lisäksi Impromptum on esiintynyt mm. Blue Sea film -festivaaleilla, Rauman pitsiviikolla, Tonttujen yössä sekä lukuisissa yksityisissä sekä Rauman seurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa.
Keväällä 2005 Impromptum järjesti Värsym Baohajien kanssa ensimmäisen kerran yhteisen runo- ja musiikkimatinean. Hyvän vastaanoton saanut tapahtuma synnytti ajatuksen suuremman yhteisproduktion tuottamisesta. Ensimmäinen "Jouluikkunan takana" -konsertti järjestettiinkin Rauman Pyhän Ristin kirkossa jo samana vuonna. Vuoden 2006 joulukonsertin jälkeen heräsi ajatus levystä, joka sisältäisi Jouluikkunan takana -konserteissa esitettyjä lauluja. Levyn suunnittelutyö aloitettiin heti keväällä 2007. Lokakuussa 2008 Impromptum sai riveihinsä suurellekin yleisölle tutun Piritta Venhon (nyk. Kähkönen) sekä säestäjä Jutta-Maija Joelssonin.
Vaikka vuonna 2008 Impromptum joutui pitämään välivuoden perinteisen joulukonsertin suhteen, täysin yleisöä ei kuitenkaan hyljätty. Suuren joulukonsertin sijaan Impromptum piti kaksi pienimuotoista jouluista musiikkituokiota Tonttujen yönä tunnelmallisessa Cafe Salissa.
Vuonna 2009 Impromptum palasi yleisön eteen uudistuneena ja entistä ehompana. Nyt yhtyeen kokoonpano vakiintui henkilöistä Terhi Taivainen, Merja Toivanen, Piritta Kähkönen, Mira Salmi, Sari Salo, Niina Saarinen sekä säestäjä Jutta-Maija Joelsson .
Kesäkausi 2009 aloitettiin Teatterin kesäklubilla pidetyillä rakkauslaulukonserteilla ja jouluna oli vuorossa vuoden tauon jälkeen jouluisia tunnelmia uudistuneen Joulusydämellä -konserttikiertueen muodossa.
Keväällä 2010 Impromptum osallistui Vaasan kuorofestivaaleille. Festivaalipaloja tarjoiltiin raumalaisyleisölle mm. Teatteriravintola Ankkurissa järjestetyssä kesäkonsertissa sekä Venetsialaisiltana Vanhan kirkon raunioilla Rauman seurakunnan järjestämässä musiikkituokiossa.
Heti festivaalien jälkeen alkoi puolestaan uusi levytysrumba; Loppuunmyyty Jouluikkunan takana -levy kaipasi seuraajaansa ja näin ollen kesäsateen ropistessa ikkunaan, studiolla leijailivat valkoiset hiutaleet. Uusi Joulusydämellä -levy ilmestyi markkinoille lokakuussa 2010 ja se sisälsi ensimmäistä kertaa myös Impromptumin omaa tuotantoa.
Vuosi 2011 alkoi uusilla haasteilla. Syyskuun puolivälissä 2011 Impromptum pakkasi matkalaukkunsa rakkauden ja ystävyyden sävelillä ja suuntasi matkansa Sisiliaan, Milazzoon, kansainvälisille InCanto Mediterraneo Festivaaleille. Tällähetkellä on suunnitelmissa uuden Rakkaus-aiheisen levyn teko.
Mutta sitä odotellessa Impromptum vaipuu vielä hetkeksi jouluisiin tunnelmiin...

Joulu Soi –konsertti on Laitilan kirkossa 14. joulukuuta 2011 klo 19.

Ohjelmia a`10 e, tuntia ennen kirkon ovelta.
Konsertin järjestää Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry.
Lisätietoja Sakari Muuvila,
puh. 02-856762
 

 
KESÄNÄYTTELYJEN AATELIA

 KULTTUURIKESKUS UNTAMALA
 

Ilmarisentie 224, Laitila 15.06 – 07.08. 2011 klo 12 – 18 joka päivä
muina aikoina sopimuksen mukaan

ÖLJYVÄREJÄ,KERAMIIKKAA
JA IKONEITA


Marjaana Maula, Tapani Piirto, Taina Julin, Raimo Aarras, Juhani Nordman, Heli Kriik, Jussi Pöyhönen, Paula Rubino ja teoksia Kulttuuriseura Untamalan kokoelmista.


TERVETULOA!
Kalevanpojan kulttuuriseura Untamala ry.
Puh. 02-856762,

 
Joulu soi lasten sydänteholle

Kalevanpojan Kulttuuriseura Untamala ry:n joulukonsertissa jouluiset laulut kaikuvat Helsingin lastenklinikan sydänteho-osaston hyväksi keskiviikkona 15.12. kello 19.00.

Lisätietoja: http://www.kulttuurikeskusuntamala.fi/ajankohtaista

 

"HÄNEN OLIVAT LINNUT"

Niilo Vainion muistonäyttely

 

                          Kulttuurikeskus Untamalassa, Ilmarisentie 224, Laitila

 

                          09 - 31. lokakuuta 2010

 

                          avoinna joka päivä klo 12 - 17  (muina aikoina sopimuksen mukaan)

 

 Näyttely on harvinaislaatuinen tilaisuus hankkija tunnetun lintumaalarin teoksia!

 
Savi ja Sivellin taidenäyttely 10.06. - 15.08.2010

 

KULTTUURIKESKUS UNTAMALA
Ilmarisentie 224, Laitila

10.06 – 15.08. 2010  klo 12 – 19

avoinna joka päivä, muina aikoina sopimuksen mukaan

       KESÄNÄYTTELYJEN AATELIA

SAVI JA SIVELLIN

Keramos, Paula Rubino, Jussi Pöyhönen, Juhani Vikainen, Stig Rosenlund, Olli Kleemola, Jarno Tuominen, Jessica Suomi,

Aulis Uotila, Juhani Taivaljärvi, sekä tekijöitä Kulttuuriseura Untamalan kokoelmista

TERVETULOA!

 

Kalevanpojan kulttuuriseura Untamala ry.

Puh. 02-856762, www.kulttuurikeskusuntamala.fi
 

 
JOULU SOI -konsertti Laitilan kirkossa

Joulu soi -konsertti järjestetään Laitilan kirkossa tiistaina 15. 12. 2009 klo 19.00

Esiintyjät:
Kaisa Hannula, Piritta Venho,
Pasi Venho ja Guido Kriik

Ohj. 10 €, ovelta tuntia ennen

Järj. Kulttuuriseura Untamala ry

Lue lisää »

 
Akvarellikesän tiedotustilaisuus lehdistölle

Akvarellikesän tiedotustilaisuus järjestetään 11.6.2009 Kulttuurikeskus Untamalassa. Kesän taiteilijat on kutsuttu kulttuurikeskuksen tiedotustilaisuuteen.

Näyttely on avoinna ensimmäistä päivää myös yleisölle - Tervetuloa!

                   

                    KESÄNÄYTTELYJEN AATELIA

 
KULTTUURIKESKUS UNTAMALA
 
Ilmarisentie 224,  Laitila   11.06  –  16.08. 2009   
 klo 12 – 19  joka päivä
                           muina aikoina sopimuksen mukaan
 
 
    AKVARELLIKESÄ
 
Päivi Suomi, Juhani Nordman, Salme Kauppi, Seppo Anttila, Johanna Pohjola, Rauno Luttinen, Piia Astila-Ketonen, Jari Nordman, Juhani Vuorisalmi, Ilona Auramaa, Pentti Nordman, Kenneth Rosendahl, Jussi Pöyhönen.
 
 
TERVETULOA!                                TERVETULOA!
 
                                                         
           Kalevanpojan kulttuuriseura Untamala ry.
     Puh. 02-856762,  www.kulttuurikeskusuntamala.fi

 

 

 

 

 
Untamalan maalausleiri

Kokoontuminen Juhani Nordmanin johdolla Untamalan kulttuurikeskuksessa (Ilmarisentie 224) kolmena päivänä ti 12.8.–to 14.8. klo 9-15. Maisema- ja miljöömaalausta öljyvärein tai omaehtoisin menetelmin. Ilmoittautumiset elokuun alkuun mennessä joko osoitteessa www.vakkaopisto.fi (kohta ilmoittautuminen) tai opiston toimistoon puh. 8501 6273. Ilmoittautua voi myös suoraan Juhani Nordmanille (p. 0405274433)